• Bo Ourtreeoflife_

Tijd voor prenatale kine

Bijgewerkt: 12 okt 2018


Net zoals bij mijn eerste zwangerschap ga ik ook nu naar de kinesist om me voor te bereiden op de bevalling. Het valt me op hoe weinig mama's aan prenatale kine doen maar ook hoe weinig het geadviseerd wordt. Ik kan het alvast aanraden want mede dankzij een goede voorbereiding heb ik een erg vlotte bevalling gehad.Waarom prenatale kine?

Als je zwanger bent heb je vaak wel wat kwaaltjes zoals rugklachten, pijn in de bil, bekkeninstabiliteit, diastase... Dat is ook heel normaal want je lichaam ondergaat een ware transformatie. Ik zal niet beweren dat de pijnen volledig zullen verdwijnen maar verlichten zal het zeker en vast.

Naast de typische kwaaltjes heeft mijn kine mij vooral geholpen met het voorbereiden op de bevalling.

Gedurende een paar sessies leer je alles over het verloop van de bevalling:

- Hoe verloopt een bevalling in het ziekenhuis? - Hoe kan je je lichaam voorbereiden? - Wanneer ga je best naar het ziekenhuis? - Hoe kan je weeën opvangen? - Welke arbeidshoudingen kunnen een bevalling vlotter doen verlopen? - Hoe moet je persen en puffen? - Wat is de rol van de bekkenbodem? - Wat kan je partner doen tijdens de bevalling?

Door een goede voorbereiding was ik veel geruster en wist ik ook beter hoe ik mijn lichaam kon voorbereiden op de bevalling.

Los van de voorbereiding en het verhelpen van kwaaltjes helpt mijn kine mij ook ontspannen. Een heerlijke massage van de buik kan echt deugd doen. Zeker die laatste weken.

Waarom is een goede voorbereiding zo belangrijk?

Een goede voorbereiding is dus belangrijk voor een vlotter verloop en om eventueel minder leuke gevolgen van een bevalling te vermijden zoals speen, gesprongen aders in het aangezicht...

Je kinesist kan je ook helpen wanneer je een sterrenkijkertje of een baby in stuit hebt. Bepaalde oefeningen en manipulaties kunnen je baby'tje alsnog doen draaien. Bij mij is dat uiteindelijk ook gelukt. Ik had een sterrenkijkertje.

Waar kan je terecht en vanaf wanneer? Mijn kinesist raadde me aan om rond 30 weken te starten. Je gaat het best naar een kinesist gespecialiseerd in bekkenbodem, pre-en postnatale. Je kan iemand vinden bij jou in de buurt via www.pelvired.be of www.bicap.be

Zelf ga ik naar Kinergiek in Hasselt bij Justine Van Assche. Naast mijn beste vriendin en super mama is ze ook een TOP kine! Ze doet haar job met passie en dat merk je meteen. (Een beetje reclame mag hé ;) )

© Ourtreeoflifeblog

  • Instagram - grijze cirkel