• Bo Ourtreeoflife_

Thuis met een baby en peuter: 6 items waar ik het meest plezier van heb gehad

Bijgewerkt: 7 jun 2019


Onlangs vroeg iemand me: 'Wat zou je zeker op je geboortelijst zetten?' Die vraag deed me even terugblikken op de afgelopen maanden en al snel besefte ik dat er een paar items zijn waar ik echt heel veel plezier van heb gehad.


1. Bath support

Toen ik zwanger was van Sam leek me zo’n inlegbadje totaal overbodig. Ik dacht ‘och dat is weer zo’n hebbeding. Je kan voor alles wel iets kopen. Ik hou Sam gewoon vast’ Maar als je er twee hebt is dit écht geen overbodige luxe.
Simon ligt supergraag in zijn badje


Het leuke is dat ik hierdoor Sam en Simon samen in bad kan steken en terwijl toch mijn handen vrij heb om ze te wassen of een handdoek te pakken. Simon ligt er nu nog steeds in maar hij is het bijna ontgroeid. Van zodra hij kan zitten haal ik de badring weer boven.


2. Mommy rugzak

Bijna alle mommy bags zijn schoudertassen, maar waarom? Eigenlijk vind ik dat super onhandig. Bij Sam gebruikte ik de bijhorende tas van mijn wandelwagen. Niet de meest praktische maar het was oké. Met de komst van Simon wou ik dan toch investeren in een nieuwe tas.

Drie zaken waren voor mij belangrijk: praktisch, mooi en groot genoeg (spullen voor 2 kindjes). Daarom kocht ik een rugzak. Het schuift niet van je schouder, je hebt twee handen vrij en toevallig zijn rugzakken ook terug hip: ideaal! Ondertussen heb ik er al 3 :-)Ook voor een kleine wandeling is een rugzak zoveel makkelijker
3. Draagdoek of draagzak

De draagdoek was een lifesaver die eerste maanden. Je hebt soms echt handen tekort en al zeker wanneer er nog een peuter rondloopt in huis. Simon heeft vaak in de draagdoek gezeten. (Hij had nogal veel huidhonger. Iets typisch voor jongens zeggen ze… ;))


Simon zalig geborgen in de draagdoek

De draagdoek was ideaal voor korte afstanden maar ook voor een fijne wandeling. Het knopen vraagt wel wat oefening maar eens je ermee weg bent gaat het snel. Wij hebben de tricoslen zomereditie van Babylonia. De standaard doek vond ik iets te warm (zelfs voor een winterbaby zoals Simon) Uiteindelijk doe je ze toch kleren en een jasje aan tegen de kou…


Onlangs hebben we een draagzak aangeschaft omdat Simon te zwaar werd voor de draagdoek. Een belangrijke tip die ik kan meegeven: pas voor je koopt! Een draagzak moet ergonomisch zijn voor jou en je baby.De draagzak gaat ook mee op vakantie

Zelf hebben we de Ergobaby 360 omni cool air gekozen omdat hij kan meegroeien (van 0 tot 20 kg) en je je baby’tje op 4 verschillende manieren kan dragen. Ik heb even getwijfeld met de Tula omdat ik die nog net iets mooier vond maar de Ergo ondersteunde ook in de lende en het stof was luchtdoorlatend. Die zaken gaven dan toch de doorslag.Mijn man en ik hebben een heel ander postuur maar de draagzak is snel aangepast

De draagzak gebruik ik bijna dagelijks. Snel even naar de winkel, Sam halen van school... De draagzak ligt standaard in mijn auto zodat ik voor korte afstanden de maxi-cosi of wandelwagen niet hoef mee te sleuren. Simon zit echt graag in de draagzak. Zeker op deze leeftijd. Hij kan alles ontdekken en zit toch lekker geborgen.


4. Multifunctionele wandelwagen

Weet je zeker dat je meer kindjes wil en liefst redelijk snel na elkaar… Koop dan een goede wandelwagen die je eventueel kan ombouwen naar een wandelwagen voor 2. De eerste maanden zat ik heel vaak thuis waardoor ik echt nood had aan buitenlucht. Maar me verplaatsen met Sam en Simon (verder dan rond de kerktoren) was niet evident.Met ons drietjes op stap, heerlijk!

Gelukkig mocht ik de wandelwagen van mijn beste vriendin lenen. Ze had net een nieuwe gekocht. Heerlijk was dat! Ik had mijn vrijheid terug! We konden langer naar buiten, naar de winkel, de speeltuin… We hebben even overwogen om dezelfde wandelwagen te kopen maar eigenlijk was Sam net iets te oud (bijna 3). Als je een duo wandelwagen overweegt zou ik zeker eens kijken naar deze, de Thule Sleek.


Uiteindelijk hebben we geïnvesteerd in een alternatief: onze fietskar! Het is een serieuze investering maar de familie heeft een beetje geholpen. Het enige waar ik spijt van heb is dat we het niet eerder kochten.


Thule chariot cross

Onze fietskar is eigenlijk een multifunctionele wandelwagen. Je kan hem achter je fiets hangen, je kan ermee joggen of gewoon gaan wandelen. Voorlopig gebruiken we hem enkel om te wandelen omdat Simon nog wat te klein is. (Omwille van het rugje en rompstabiliteit adviseren ze om pas te fietsen vanaf 9/12 maanden. Pas wanneer ze goed zelfstandig kunnen zitten) Ruben is wel al gaan joggen samen met Sam en een vriendje. Joggen met de fietskar gaat goed maar het is natuurlijk wel een extra workout . De fietskar plooit gemakkelijk toe en is onverwacht compact. Hij neemt bv. minder plaats in dan onze gewone wandelwagen met mand. Als we op uitstap gaan of een weekendje naar zee nemen we nu de fietskar mee ipv de buggy en wandelwagen.5. Wipstoel
De wipstoel van Babybjorn, ik denk dat bijna alle mama’s hem hebben. Dat ik dit niet gekocht heb bij Sam snap ik nog steeds niet. Het is echt een super handig ding. Je kan het in verschillende standen zetten, het is licht, gemakkelijk op te plooien en Simon zit er super graag in. En doordat het zo compact is nemen we het ook makkelijk mee op verplaatsing. Zeker nu Simon door de week ook 2 dagen naar de oma’s gaat is het makkelijk meegegeven.


6. Babynestje

Tot op vandaag slaapt Simon iedere nacht in zijn babynestje. De eerste maanden lag het nestje overal waar ik was. Op de zetel, aan de ontbijttafel, in ons bed of namen we het mee als we ergens op bezoek gingen.
Als hij wat moeilijke nachten heeft leg ik hem in het nestje gewoon naast me in bed. Dan heb ik geen schrik om op hem te rollen. Sommige ouders zijn tegen het slapen in zo’n nestje maar Simon slaapt er super goed in. Hij ligt heel graag geborgen en slaapt ook vaster. Ondertussen is het wat aan de kleine kant geworden. Benieuwd hoe lang hij er nog plezier van gaat hebben.Heb jij ook zo'n spullen waar je niet meer zonder kan? En zo ja, welke?


Liefs

Bo

© Ourtreeoflifeblog

  • Instagram - grijze cirkel